On the website ‘In de Boekenkast’, there is another nice review┬á of ‘Kun jij dit?’ (the maximal 5 stars), written by Astrid Langeveld. So far, all reviews have been very good, so you can imagine how happy and proud I am. You can read it here.

Op de website ‘In de boekenkast’ staat een nieuwe mooie recensie voor ‘Kun jij dit?’ (de maximale score van 5 sterren), geschreven door Astrid Langeveld. Tot nog toe zijn alle recensies erg goed, dus je kunt je voorstellen hoe blij en trots ik ben. Je kunt de recensie hier lezen, maar hieronder heb ik de tekst overgenomen:

Recensie Kun jij dit?
door Astrid Langeveld

Het kleurrijke prentenboek Kun jij dit? gaat over Siem de schildpad. Hij wil graag met andere dieren spelen, maar die lachen hem uit, omdat ze denken dat hij niks stoers kan. Siem loopt verdrietig weg en komt dan zijn vriend Kasper de muis tegen. Samen proberen ze erachter te komen wat Siem wel of niet kan.
De degelijke hardcover oogt erg vrolijk en is rijk geïllustreerd. De titel geeft perfect aan waar het verhaal over gaat.

Dit prentenboek staat vol met hele mooie grote illustraties. De teksten op de bladzijdes zijn niet lang. Het verhaal is een prima boek om voor te lezen in de kleutergroepen of thuis. De kinderen leren om niet te kijken naar wat ze niet kunnen, maar juist naar wat ze wel kunnen. Ze leren ook over verschillende emoties. Dit boek is ook een mooie aanzet naar een gesprek over emoties. Maar vooral laat het verhaal zich goed lenen om tijdens of na het voorlezen opdrachten te doen, om te kijken wat de kinderen zoal zelf kunnen. Laat ze hun talent ontdekken! Je kunt de kinderen bijvoorbeeld tijdens het voorlezen de bewegingen van de dieren uit het boek na laten doen. Dit slim bedachte boek is erg leerzaam en je kunt er veel verschillende kanten mee op.