Vorige week maakte ik mijn debuut in de filmwereld. Ik maakte tekeningen voor een ‘animatie-film’: een filmpje met tekeningen maar dat met de hand wordt geanimeerd.

De avond voor het filmen kreeg ik het script… het begon met een reis vanuit de ruimte door een grote stad heen naar een kasteel toe. En dat was het eerste deel van het eerste filmpje – terwijl er zes filmpjes gemaakt moesten worden. Eerste gevolg was dus een slapeloze nacht. Maar gelukkig viel het mee!

De film werd opgenomen in het kantoor van VeertienElf Media in Tilburg. Daar hadden de twee filmers Ton en Pepijn (van Full Frame Media Productions) een indrukwekkende installatie opgebouwd, waar mijn vurenhouten lichtbakje schril bij afstak. Met alleen een onderbreking voor de lunch heb ik twee dagen getekend – ik weet niet hoeveel tekeningen! Het resultaat hoop ik binnenkort te kunnen laten zien.

Hieronder foto’s van de opstelling. Let op het contrast tussen de pre-digitale uitrusting van de tekenaar en de high-tech installatie van de filmploeg.

2008_12_12a
2008_12_12b